Pohjolan voimaruokaa

Pohjoisen marjat ovat suomalaisten paras polyfenolien lähde., 

  • Kylmä pohjoisen talvi pitää luonnon puhtaana ja kasvit terveinä

  • Valoisan kesän aikana pohjoisen marjat muodostavat suojakseen polyfenoleja (väriaineyhdisteitä).

  • Lyhyt, intensiivinen kasvukausi antaa villimarjoille myös voimakkaan ja ainutlaatuisen maun.

  • Suurin osa polyfenoleista on marjan kuoressa ja siemenissä.

Pohjoinen kasvualue

Pohjoinen kasvualue on pieni osa maapalloa ja koostuu suurelta osin merestä ja vuoristoisesta maastosta. 70 % Suomen pinta-alasta on metsiä. Vanhat metsät muodostavat suurimman osan tästä villinä kasvaville marjoille sopivasta kasvualustasta. Ne tarjoavat riittävästi luonnon ravinteita, pölyttäjiä, puhdasta vettä ja ilmaa sekä puita, joiden kanssa marjat elävät symbioosissa.

Kansanperinnettä

Marjat ovat olleet tärkeä osa suomalaista kansanperinnettä - ravintona ja luonnon lääkkeenä. Ne ovat myös erittäin tärkeä ravinnonlähde monille eläimille. Esimerkiksi karhut syövät jopa 1000 kg marjoja suojakseen ja vararavinnokseen ennen 6-7 kuukauden talviuntaan.

Polyfenolit

Polyfenolit ovat kasvien aineenvaihduntatuotteita, jotka suojaavat niitä mm. auringon haitalliselta UV-säteilyltä sekä erilaisilta taudinaiheuttajilta. Kasvit muodostavat polyfenoleja siis omiksi puolustusmekanismeikseen. Ne vaikuttavat omalta osaltaan myös kasvin väriin ja makuun, esimerkiksi karvauteen. Voisikin sanoa, että mitä tummempi kasvin tai marjan väri on, sitä runsaammin siinä on polyfenolisia yhdisteitä.

Mitä enemmän väriä, sitä parempi

Marjoissa on paljon polyfenoleja, joista tärkeimpiä ovat antosyaanit ja muut flavonoidit. Antosyaanit ovat vesiliukoisia flavonoideja, jotka tuovat marjalle sen punaisen, sinisen tai mustan värin. Mitä tummempi marja, sitä enemmän siinä on antosyaaneja.
Marjat
Villimustikka Villimustikka on monivuotinen, noin 30cm korkea varpukasvi. Mustikka kasvaa tyypillisesti havumetsissä. Hieman varjoisat metsät, pohjoisrinteet, hakkuuaukean reunat sekä metsälampien rantatörmäät ovat mustikan kasvualustaa. Mustikan poiminta-aika on heinäkuun lopusta syyskuun alkuun.

Villimustikkaa sisältävät tuotteemme:

Villimustikka Villimustikka&Vadelma Villimustikka&Luumu +Kuitu
Puolukka Puolukka on monivuotinen, noin 5-30cm korkea varpukasvi. Puolukka kasvaa metsän aluskasvillisuudessa. Tyypillisiä kasvualustoja ovat kuivat, kuivahkot ja tuoreet kankaat. Puolukka tuottaa luonnonmarjoista runsaimman sadon. Puolukan poiminta-aika on elokuun alusta lokakuun alkuun.

Puolukkaa sisältävät tuotteemme:

Puolukka&Karpalo
Karpalo Isokarpalo on maanmyötäinen varpukasvi. Marja on pallomaine, 10-15mm leveä tai pisaramainen. Isokarpalon kukinta-aika on kesä-heinäkuussa. Marja on väriltään punainen tai tumman sinipunainen ja maultaan hapan. Isokarpalo kasvaa niukkaravinteisilla nevoilla ja rämeillä. Karpaloa voi poimia syyskuun loppupuolelta lumen tuloon saakka.

Karpaloa sisältävät tuotteemme:

Puolukka&Karpalo
Tyrni Tyrni on oraoksainen, 0,5-3 metriä korkea pensas. Hedelmä on 8-10 mm, pitkänomainen, keltainen tai oranssinkeltainen ja mehevä luumarja. Tyrni kasvaa parhaiten kivisillä hiekka- ja sorarannoilla. Tyrni vaatii kasvaakseen runsaasti auringonvaloa. Tyrnien satokausi alkaa lokakuusta, mieluiten tyrnit kerätään ensimmäisten pakkasten jälkeen

Tyrniä sisältävät tuotteemme:

Tyrni Lakka&Tyrni +Sinkki
Vadelma Vadelma on 50-150cm korkea pensas. Varret ovat kaksivuotisia. Vadelma kukkii heinä-elokuussa ja sen satokausi on elokuun alusta syyskuun alkuun. Vadelma on runsassatoisimpia luonnonmarjoja. Vadelma kasvaa lehtomaisilla ja tuoreilla kankailla, ojien ja metsien reunamilla sekä hakkuuaukeilla ja tienvarsilla.

Vadelmaa sisältävät tuotteemme:

Villimustikka&Vadelma
Mustaherukka Mustaherukka on 1-1,5m korkea pensas. Mustaherukalle mieluisia kasvupaikkoja ovat puronvarsilehdot, jokien ja purojen varret seä merenrantapensaikot. Mustaherukoiden sato kypsyy elokuussa.

Mustaherukkaa sisältävät tuotteemme:

Mustaherukka & Mansikka
Mansikka Mansikka on monivuorinen rönsyjä kasvattava ruohovartinen kasvi. Mansikat kypsyvät heinäkuun alkupuolella.

Mansikkaa sisältävät tuotteemme:

Mustaherukka & Mansikka
Lakka Lakka on monivuotinen, 10-25cm korkea ruoho. Lakka kukkii kesäkuussa ja marjat kypsyvät heinä-elokuun vaihteessa. Kypsänä lakka on keltainen, mehukas ja tuoksuva. Lakka kasvaa suoalueilla koko maassa.

Lakkaa sisältävät tuotteemme:

Lakka&Tyrni +Sinkki
Berriestä kysyttyä
Kokonaiset marjat, sisältäen kuoriosan ja siemenet, helposti nautittavassa, mukaan otettavassa ja maistuvassa muodossa. Berrie vastaa maailman 4 suurimpaan ruoka-alan trendiin: terveellinen, hyvänmakuinen, helppokäyttöinen ja luonnonmukainen

Kaikki tuotteen valmistuksessa käytetyt ainesosat on lueteltu pakkauksen ainesosaluettelossa määrän mukaan alenevassa järjestyksessä. Marjojen lisäksi tuotteessa on marja- ja hedelmäsoseita ja –mehuja, vettä, makeuttavaa omenauutetta tasoittamaan marjojen happamuutta, sitruskuitua antamaan tuotteelle rakennetta sekä sitruunahappoa ja kaliumsorbaattia varmentamaan tuotteen turvallisuuden. Berrieissä on kunkin maun kohdalla optimoitu marjamäärä ja hyvä maku. Toisin sanoen marjaa on Berrieissä käytetty kunkin laadun kohdalla niin paljon että paras maku saadaan aikaiseksi.

Kyllä! Berrie on erinomainen tapa saada lapset nauttimaan päivän marjat.

Käytämme pohjoisen kasvualueen marjoja ja suosimme kotimaisia. Pohjoisella kasvualueella metsämarjat ovat ravintoarvoltaan identtisiä. Saatavuus määrää hankintapaikan. Kotimaisuusaste vaihtelee satokausien mukaan.

Käytämme laadukkaita, puhtaita raaka-aineita ja tuotannossamme noudatamme korkeaa hygieniaa ja laadukkaita valmistusmenetelmiä. Tuotantomme on FSSC- 22000 sertifioitu. Nopea kuumennus, pieni säilöntäainelisäys ja suojakaasun käyttö varmentavat tuotteen säilyvyyden. Säilöntäaineena on käytetty kaliumsorbaattia E202, joka estää tehokkaasti hiivojen, homeiden ja bakteerien kasvua. Luonnossa vastaavantyyppinen säilöntäaine on sorbiinihappo, jota esiintyy pihlajanmarjoissa.

Suojakaasu on typen ja hiilidioksidin seos, joka täyttää purkin tyhjän tilan (headspace) ja parantaa näin tuotteen säilyvyyttä

Berrie säilyy 8 kk valmistuksesta huoneenlämmössä, viileässä säilyttäminen ylläpitää tuotteen aistittavia ominaisuuksia Avattuna Berrie säilyy jääkapissa noin viikon

Omenoista valmistettu pastöroitu omenauute, joka sisältää omenan luontaisesti sisältämiä sokereita, glukoosia ja fruktoosia.

Omenaa on saatavilla raaka-aineeksi paljon, sitä viljellään lähes kaikkialla. Ja se soveltuu hyvin tiivistettäväksi uutteeksi. Omenauutteessa ei ole yliherkkyyttä aiheuttavia ainesosia.

Berriet eivät lakimääritelmän mukaan sisällä mitään allergeenejä. Sitruskuitu on puhdasta sitruunan kuoresta puhdistettu kuitua, eikä aiheuta oireita sitrusallergikoille. Se tuo tuotteelle rakennetta ja toimii kuitulisänä. Berrie Villi Mustikassa ja Berrie +Fiberissä käytetty sitruunamehu saattaa aiheuttaa herkimmille sitrusallergikoille yliherkkyysoireita. Omenamakeuttaja ei aiheuta yliherkkyysoireita. Berrie Tyrnin ja Berrie +Fiberin ainesosissa käytetty omenasose sekä omenatäysmehu voivat aiheuttaa yliherkkyysoireita omena-allergikoille. Kaikki Berriet ovat maidottomia, laktoosittomia, gluteenittomia.

Berrie+ Fiber sisältää maissista peräisin olevaa liukenevaa kuitua. Yhdessä 100ml purkissa on enemmän kuitua kuin kaurapuurolautasellaLue lisää http://www.fibersol.com/products/fibersol-2/

Berrie +Protein sisältää härkäpapuproteiini-isolaattia. Berrie +Protein on helppo ja maistuva tapa lisätä proteiinia ja marjoja päivittäiseen ruokavalioon. Siinä on pohjoisen supermarjaan villimustikkaan yhdistetty härkäpapua (vicia faba), joka on papujen parhaimmistoa. Se on hyvä proteiinin lähde, jossa on monia välttämättömiä aminohappoja. Yhdessä 1 dl purkissa on 45 villimustikkaa ja 3 g proteiinia

Kaikki Berriet ovat täysin kasviperäisiä ja soveltuvat vegaaniseen ruokavalioon.

Berriessä on välikansi helpottamassa sen on the go –käyttöä eli purkista on helppo juoda esim. kävellessä ja sen voi antaa myös pienelle lapselle, kun ei tarvitse varoa, että Berrie valuu päälle. Jos sinusta tuntuu, että kannen alle jää Berrietä, voit lorauttaa purkkiin tilkan vettä ja nauttia sen avulla loputkin Berriet.

Berrie-purkin kansi on alumiinia ja menee metallinkeräykseen. Purkki on kaksikerroksinen: kartonkikerroksen voi repäistä irti repäisykohdasta ja laittaa kartonginkeräykseen, muovipurkki muovikansineen menee muovinkeräykseen. Jos muovinkeräystä ei ole, se menee polttojätteeseen.

Artikkeleita marjoista